FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30 sati

ZAGREB, 24. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati
ZAGREB, 24. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

NEW YORK - Na programu NBA lige bilo je čak 11 susreta, a nastupila su i trojica hrvatskih košarkaša - Zoran Planinić, Mario Kasun i Toni Kukoč. Najbolju predstavu pružio je Planinić u dresu New Jerseya, međutim Netsi su izgubili na gostovanju protiv Sacramenta (105:114). Planinić je odigrao 21 minutu i postigao 8 koševa, šut 3-8, trice 0-3, slobodna bacanja 2-2, uz jedan skok i asistenciju. Orlando je u dvoboju protiv Washingtona (91:83) ostvario četvrtu pobjedu sezone (šest poraza). Junak utakmice bio je Hedo Turkoglu s najboljim učinkom sezone (23 koša i 7 skokova), dok je Kasun u pobjedu Orlanda ugradio 7 minuta, 4 koša, šut 2-3, uz skok i dvije asistencije. Pobjedu je ostvario i Milwaukee protiv Philadelphie (109:97). Usprkos sjajnoj večer Allena Iversona, koji je postigao 45 koševa, što je rekord ove sezone, gosti su ipak upisali šesti poraz. U redovima Bucksa petorica igrača su ubacila više od deset koševa - najviše Michael Redd (32 koša, 9 skokova, 7 asistencija). Toni Kukoč je za Milwaukee odigrao 8 minuta, bez koša, šut 0-2, uz jedan skok, dok je Andrew Bogut za 23 minute postigao 9 koševa.

ISTANBUL - Briljantna predstava napadača Milana, Ukrajinca Andrija Ševčenka (29) u Istanbulu protiv Fenerbahčea ostat će zabilježena u povijesti Lige prvaka. Ševčenko je sa četiri pogotka potopio tursku momčad i postao tek peti igrač u povijesti elitnog nogometnog natjecanja koji je na jednoj utakmici postigao četiri pogotka. Prije njega to je uspjelo Marcu van Bastenu (1992), Simone Inzaghiu (2000), našem Dadi Prši (2003) i Ruudu van Nistelrooju (2004). Međutim, Ukrajinac je postao prvi igrač kojem je to uspjelo na gostovanju. Ukrajinac nije prvi igrač Milana, koji je postigao četiri pogotka na nekoj europskoj utakmici. Prvom je to uspjelo Joseu Altafiniu 1962. godine u dvoboju protiv US Luxembourga kada je od osam pogodaka "Rossonera" postigao pet, a prije 13 godina četiri pogotka postigao je i Marco van Basten protiv IFK Goteborga (4:0).

TRONDHEIM - Vezni igrač norveškog nogometnog prvoligaša, Rosenborga, Per Ciljan Skjelbred (18) slomio je nogu na utakmici s Olympiakosom u Ligi prvaka i već danas će biti operiran. Skjelbred je slomio nogu nakon oštrog prekršaja Ieroklisa Stoltidisa, koji je za neoprezan start dobio žuti karton. "Bio je to grozan start s očitom namjerom. Sudac je trebao biti oštriji, Stoltidis je zaslužio crveni karton," kazao je nakon utakmice sportski direktor Rosenborga, Rune Bratseth. Mladi Norvežanin pauzirat će najmanje četiri mjeseca.

BUENOS AIRES - Argentinski nogometni velikan Boca Juniors odigrao je na Bomboneri 2:2 protiv Universidad Catolice u prvom susretu polufinala četvrtog izdanja južnoameričkog nogometnog natjecanja "Copa Sudamericana". Pogotke za Bocu postigli su Federico Insua (70) i Martin Palermo (84), dok su strijelci za čileansku momčad bili Facundo Imboden (72) i Jorge Quinteros (77). Za Bocu je nastupio Daniel Biloš, a igrao je do 68. minute kada ga je zamijenio Rodrigo Palacio. U drugom polufinalnom susretu argentinski Velez Sarsfield i meksički Pumas UNAM odigrali su bez pogodaka. Junak utakmice bio je gostujući vratar Sergio Bernal koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

MADRID - Nakon neuspješne avanture u redovima moskovskog Dinama, vezni igrač portugalske nogometne reprezentacije, Maniche sve je bliže prelasku u redove španjolskog prvoligaša Atletico Madrida. "Bio bi presretan kada bi karijeru nastavio u Atleticu. Nema nikakvih izgleda da se vratim u Moskvu, međutim pitanje je kako će završiti pregovori. Tehnički sam još uvijek član Dinama," poručio je Portugalac, koji je u redove ruskog kluba došao ovog ljeta kao velika zvijezda za 16 milijuna eura odštete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙