FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 29. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 29. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

LAGOS - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) uputila je ultimatum Nigerijskom nogometnom savezu (NFA) da u roku 20 dana održi izbore za predsjednika Saveza ili će biti suspendirana. Sadašnjem vodstvu NFA koje predvodi predsjednik Ibrahim Galadima mandat je istekao prošlog tjedna, no Galadim je najavio nove izbore tek za četiri mjeseca, što je izazvalo bijes njegovih suparnika. Predsjednik NFA-a je svoj potez pravdao skorašnjim prvenstvom Afrike, koje će se održati u Egiptu. Međutim, u cijelu priču se uplela krovna nogometna organizacija naredivši čelniku NFA-a da u roku 20 dana organizira i provede nove izbore.

HAMBURG - Trener jednog od najugodnijih iznenađenje ove sezone u Bundesligi, HSV-a, Thomas Doll našao se pred velikim problemima uoči susreta protiv Kolna. Doll je ostao praktički bez pola momčadi. Trenutačno je čak osam igrača drugoplasirane momčadi njemačkog nogometnog prvenstva izvan stroja. Gripa je bacila u krevet Naohira Takaharu, Benjamina Lautha, Emilea Mpenzu, Stefana Beinlicha i Reta Zieglera, dok problema s ozljedama imaju Khalid Boulahrouz, Rapael Wicky i Stefan Waechter. HSV se nakon 14 kola Bundeslige nalazi na drugom mjestu sa 31 bodom, šest manje od lidera Bayerna.

WASHINGTON - Bivša najbolja tenisačica svijeta Martina Hingis (25) najavila je početkom iduće godine povratak na teniske terene nakon skoro tri godine pauze. Švicarka je sve do 2002. godine dominirala svjetskim tenisom, međutim, tada se zbog teške ozljede gležnja povukla iz "bijelog sporta". Martina Hingis je u karijeri osvojila 40 turnira u singlu, te 36 u paru. Pet puta je slavila na Grand Slam turnirima - tri puta na Australian Openu (1997, 1998, 1999), te po jednom u Wimbledonu (1997) i US Openu (1997). Na Roland Garros je dva puta igrala finale (1997, 1999), no nije uspjela. U prvom finalu na pariškoj "crvenoj zemlji" zaustavila ju je hrvatska tenisačica Iva Majoli. Na broju jedan WTA ljestvice provela je 209 tjedana.

TORINO - Talijanski nogometni prvak Juventus želi iduće sezone svoje domaće utakmice igrati na stadionu Comunale zbog adaptacije Delle Alpia. Čelnici torinske "Stare dame" uputili su pismeni zahtjev gradskim vlastima i očekuje se kako će Juve dobiti "zeleno svjetlo". Juventus je na stadionu Comunale igrao sve do 1990. godine kada je zbog svjetskog prvenstva izgrađen Delle Alpi. Trenutačno na Comunaleu svoje utakmice igra Torino, a na tom stadionu bit će i svečano otvaranje zimskih olimpijskih igara u veljači. Juventus koncem ove sezone započinje rekonstrukciju stadiona Delle Alpi koji trenutačno ima 70.000 mjesta, a nakon završetka radova imat će skoro dvostruko manje (40.000), a uklonit će se i atletska staza.

KAIRO -Afrički i egipatski nogometni prvak Al Ahli već 55 utakmice nije poražen, a čelnici kluba uvjereni su kako će seriju nepobjedivosti produžiti i na klupskom prvenstvu svijeta, što se od 11. do 18. prosinca održava u Japanu. Al Ahli je vizu za Japan izborio kao prvak Afrike, a na klupskom prvenstvu će nastupiti i Liverpool (Europa), Sao Paulo (Južna Amerika), Al Ittihad (Azija), Sydney (Oceanija) i Deportivo Saprissa (CONCACAF). Al Ahli će u pretkolu Club World Championshipa igrati protiv Al Ittihada, dok se u drugom susretu sastaju Sydney i Deportivo Saprissa. Pobjednik prvog para u polufinalu će igrati protiv Sao Paula, a drugog protiv europskog prvaka Liverpoola. Finale je na rasporedu 18. prosinca u Yokohami.

MADRID - Vodstvo španjolskog nogometnog velikana, Real Madrida najavilo je kažnjavanje pomoćnog trenera Paula Camposa, jer je optužio veznjaka Gutia da je namjerno pokušao izbjeći dvoboj protiv Barcelone, koja je na Santiago Bernabeu slavila 3:0. Prvi asistent trenera Vanderleia Luxemburga izjavio je nakon utakmice za radio postaju "Bandeirantes" da je Guti pokušao lažirati ozljedu kako bi propustio susret protiv katalonske momčadi.

LONDON - Branič portugalske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Middlesbrougha, Abel Xavier (33) najavio je žalbu na odluku UEFA-e, koja ga je zbog pozitivnog nalaz na dopinškoj kontroli suspendirala na 18 mjeseci. Xavier je bio pozitivan nakon dvoboja prvog kola Kupa UEFA protiv grčkog Xanthija, a nakon što je i drugi pregled pokazao tragove steroida dianabola, UEFA ga je suspendirala "Nikada nisam uzimao nedozvoljene stimulanse. Ne želim priznati krivnju, za nešto što nisam učinio," branio se Xavier, dodavši kako je tijekom putovanja po Americi uzeo lijek protiv virusa i koji je možda imao nedozvoljene supstance.

BERLIN - Njemački nogometni stručnjak Falko Goetz produžio je ugovor s berlinskom Herthom na još dvije sezone. Goetzu ugovor ističe koncem ove sezone, no vodstvo kluba, u čijim redovima igraju i dvojica hrvatskih reprezentativaca Niko Kovač i Josip Šimunić, bilo je izuzetno zadovoljno njegovim radom, pa su mu ponudili nastavak suradnje. Nakon 14. kola njemačkog prvenstva Hertha ima 22 boda i zauzima peto mjesto.

ANKARA - Napadač turskog Bešiktaša Brazilac Ailton kažnjen je sa čak 100.000 USD od kluba zbog crvenog kartona zarađenog u prvenstvenoj utakmici sa Sivassporom u subotu. Ailton je isključen već u 24. minuti zbog udaranja protivnika u međunožje. Na istoj utakmici je crveni karton dobio i Koray Avci, no on je od kluba kažnjen sa 22.140 USD. Bešiktaš se odlučio na drastične kazne jer klubu ne ide dobro u prvenstvu, tek su četvrti sa čak 16 bodova manje od vodećeg Fenerbahčea.

TORINO - Čuvena talijanska skijašica Isolde Kostner oprostiti će se od sportske karijere na Olimpijskim igrama od 10. do 26. veljače 2006. u Torinu. "Dosta je bilo, stara sam 30 godina i dala sam dosta skijanju. Torino će biti moja zadnja postaja i moj zadnji cilj jer više ne želim putovati svijetom. Vrijeme je da imam djecu", kazala je Kostner. Talijanka ima 15 pobjeda u Svjetskom kupu, dvaput je bila svjetska prvakinja u superveleslalomu (1996 i 1997), dok je na Olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityu u istoj disciplini uzela srebro. Kostner je na OI 1994. u Lillehammeru osvojila brončana odličja u spustu i superveleslalomu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙