FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo osoba s invaliditetom

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Zajednice saveza osoba sinvaliditetom, u povodu Međunarodnog dana invalida, izvijestio jePredsjednikov ured.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Zajednice saveza osoba s invaliditetom, u povodu Međunarodnog dana invalida, izvijestio je Predsjednikov ured.

Odnos građana nekog društva prema osobama s invaliditetom jedan je od važnih kriterija za procjenjivanje njegovih civilizacijskih dosega, istaknuto je u razgovoru.

U Hrvatskoj osobe s invaliditetom čine oko deset posto ukupnog broja stanovništva. Hrvatska je prihvatila Opću deklaraciju o ljudskim pravima UN-a, a također je, upozoreno je, preuzela odgovornost za uklanjanje zapreka koje sprečavaju da osobe s invaliditetom budu u pravima i slobodama jednake ostalim građanima.

Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo o problemima s kojima se invalidne osobe susreću u svakodnevnom životu, a najvažniji je nemogućnost zapošljavanja, zatim skupa ortopedska pomagala, te prostorne barijere i nepristupačan okoliš. Upozorili su također kako u javnom životu uopće nisu prisutne osobe s invaliditetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙