FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela međunarodna konferencija projekta SEE-ERA.NET

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Dvodnevna međunarodna konferencija"Novi pristupi znanstvenoistraživačkoj suradnji u Europskomistraživačkom prostoru: regionalna i europska suradnja s JugoistočnomEuropom" o rezultatima projekta SEE-ERA.NET, počela je danas uZagrebu.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Dvodnevna međunarodna konferencija "Novi pristupi znanstvenoistraživačkoj suradnji u Europskom istraživačkom prostoru: regionalna i europska suradnja s Jugoistočnom Europom" o rezultatima projekta SEE-ERA.NET, počela je danas u Zagrebu.

Na konferenciji, koju organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, sudjeluje 130 predstavnika znanstvenih instituta, sveučilišta i ministarstava nadležnih za znanost iz 14 zemalja te predstavnici Europske komisije, Pakta o stabilnosti i predstavnici europskih istraživačkih i sveučilišnih mreža.

Peter Mayr, koordinator za projekt za Jugoistočnu Europu, rekao je da konferencija predstavlja konačnu prezentaciju i diskusiju o provedenim aktivnostima, od pružanja informacija zemljama partnerima za sudjelovanje u projektima, preko savjetovanja o financiranju do predstavljanja rezultata.

Cilj SEE-ERA.NET-a, projekta koji je započeo u rujnu 2004., je integracija znanstvenika iz država Jugoistočne Europe u Europski istraživački prostor (ERA), povezivanjem istraživačkih djelatnosti koje se provode u okviru postojećih nacionalnih, bilateralnih i regionalnih znanstvenoistraživačkih programa.

Teme konferencije su perspektive i očekivanja u Jugoistočnoj Europi, vrijednosti kojima će te zemlje doprinijeti ERA-i, suradnja partnera na planiranim projektima te načinima da se integriraju u sustav europskih istraživanja.

Predstavit će se rezultati tih aktivnosti s ciljem uspostave regionalnog programa i objave zajedničkog natječaja za prijedloge znanstvenoistraživačkih projekata u 2008.

Projekt provodi 15 institucija iz 12 zemalja - Austrije, BiH, Bugarske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, SiCG, Slovenije i Hrvatske.

Koordinator je projekta, koji traje do travnja 2006., austrijski Centar za društvene inovacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙