FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas i Islamski džihad protiv dogovora o graničnom prijelazu

GAZA, 16. studenog 2005. (Hina/DPA) - Pokreti Islamski džihad i Hamasu srijedu su odbacili sporazum postignut između Izraela i Palestinskesamouprave o graničnom prijelazu na pojasu Gaze.
GAZA, 16. studenog 2005. (Hina/DPA) - Pokreti Islamski džihad i Hamas u srijedu su odbacili sporazum postignut između Izraela i Palestinske samouprave o graničnom prijelazu na pojasu Gaze.

U zasebnim priopćenjima oba su pokreta istaknula da sporazum koji je postignut u utorak uz američko posredovanje nanosi štetu palestinskom suverenitetu i dostojanstvu.

Oba su pokreta istaknula da je sporazum odgovor na izraelske i američke zahtjeve i da će spriječiti tisuće Palestinaca da se vrate u domovinu.

Hamas je također objavio i da sporazum znači da je izraelsko nedavno povlačenje s pojasa Gaze nedovršeno.

"Cionisti će moći promatrati Palestince ili bilo kojeg posjetitelja na prijelazu u Rafahu kroz kamere i kroz spojene operativne sobe. Sporazum Izraelcima daje za pravo da spriječe bilo koga da prijeđe terminal Rafah", kaže se u priopćenju Hamasa.

Islamski džihad pak tvrdi kako su SAD djelovale za dobro Izraela.

Prema sporazumu o graničnom prijelazu koji je postignut u utorak uz posredovanje američke državne tajnice Condoleezze Rice prijelaz u Rafahu, koji je bio zatvoren za vrijeme izraelskog povlačenja s pojasa Gaze u kolovozu i rujnu, ponovno će biti otvoren 25. studenoga.

Prolaznici kroz terminal bit će snimani videom a promatrači EU će aktivno pratiti što se događa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙