FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas poziva palestinske militante da održe primirje

GAZA, 10. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik MahmudAbas je u subotu pozvao palestinske militante skupine da se i daljezalažu za mir te da održavaju primirje dogovoreno u ožujku.
GAZA, 10. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas je u subotu pozvao palestinske militante skupine da se i dalje zalažu za mir te da održavaju primirje dogovoreno u ožujku.

U razgovoru s novinarima u Gazi, Abas je rekao da je od svih militantnih skupina bez iznimke zatražio "da se i dalje zalažu za primirje postignuto s Izraelom" te da prestanu s minobacačkim i raketnim napadima na izraelske ciljeve s područja pojasa Gaze.

Abas je reagirao na izjavu militantne skupine Hamas koja je u subotu objavila da "deklaracija o primirju" ističe 31. studenog.

"Izrael nije nikada bio posvećen primirju s Palestinom", rekao je glasnogovornik Musheer al Masri, dodajući kako će Hamas odbiti produljenje deklaracije o primirju nakon njezina isteka, odbije li se Izrael obvezati na trajno primirje.

Za razliku od militantne skupine Islamski džihad nedavno osumnjičene za određen broj samoubilačkih napada, Hamas nije prekršio uvjete primirja, koje su u Kairu 13. ožujka potpisale sve palestinske naoružane skupine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙