FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: Popravljaju se izgledi za rast svjetskog gospodarstva

WASHINGTON, 15. prosinca 2005. (Hina/AP) - Svjetsko gospodarstvo natragu je ostvarivanja solidnog rasta u ovoj godini te se očekuje da ćeostvariti dobre rezultat i iduće godine unatoč visokim cijenama nafte,izjavio je čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodrigo Rato.
WASHINGTON, 15. prosinca 2005. (Hina/AP) - Svjetsko gospodarstvo na tragu je ostvarivanja solidnog rasta u ovoj godini te se očekuje da će ostvariti dobre rezultat i iduće godine unatoč visokim cijenama nafte, izjavio je čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodrigo Rato.

Rato je dao uglavnom pozitivnu ocjenu svjetskog gospodarstva na brifingu za novinare na kraju godine, te kazao da MMF sada očekuje "malo snažniji" gospodarski rast za 2005. i 2006. nego je ranije procjenjivao.

Krajem rujna MMF je procijenio da će svjetsko gospodarstvo porasti za zdravih 4,3 posto 2005. i 2006. Čelnik MMF-a nije želio otkriti nova očekivanja gospodarskog rasta Fonda, napomenuvši da će ažurirani podaci biti objavljeni u proljeće.

"Glavna poruka je da je ovo vrijeme velikih mogućnosti za zemlje diljem svijeta", kazao je Rato. "Izgledi globalnog rasta su se popravili od objave projekcija u rujnu. Rast je također postao široko utemeljen, s umjerenim uzletom u većini industrijskih zemalja", ocijenio je Rato.

No, zasad još visoke cijene nafte i ostali faktori mogu predstavljati rizik po globalne gospodarske izglede, dodao je Rato. "Koliko znamo, raspoloženje tržišta može se vrlo brzo mijenjati", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙