FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija ispunila uvjete MMF-a

BEOGRAD, 2. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Srbija je ispunila ključnezahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za sklapanje trogodišnjegstand-by aranžmana vrijednog milijardu američkih dolara, objavili su upetak dužnosnici u Beogradu.
BEOGRAD, 2. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Srbija je ispunila ključne zahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za sklapanje trogodišnjeg stand-by aranžmana vrijednog milijardu američkih dolara, objavili su u petak dužnosnici u Beogradu.

Čelnik misije MMF-a u Srbiji Piritta Sorsa izjavio je na konferenciji za novinstvo da su "ispunjeni uvjeti" za pozitivnu konačnu ocjenu aranžmana.

Zeleno svjetlo MMF-ova odbora direktora u drugoj polovini prosinca podrazumijevat će odobravanje konačne tranše zajma u vrijednosti 250 milijuna dolara, a povezano je s otpisom srpskog duga od 700 milijuna dolara prema Pariškom klubu.

MMF je već dva puta odgodio konačnu reviziju aranžmana sa Srbijom koji je sklopljen u svibnju 2002. Beograd je ispunio MMF-ove uvjete u proračunu za 2006., usvojenom u prvoj polovini ovog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙