FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2006.: Hrvatska u bubnju s Češkom, Nizozemskom, Portugalom, Švedskom

LEIPZIG, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna nogometnafederacija (Fifa) objavila je danas jakosne skupine za ždrijeb SP2006. U prvom bubnju nalaze se nositelji - Argentina, Engleska,Italija, Francuska, Meksiko, Španjolska, Brazil i Njemačka.
LEIPZIG, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila je danas jakosne skupine za ždrijeb SP 2006. U prvom bubnju nalaze se nositelji - Argentina, Engleska, Italija, Francuska, Meksiko, Španjolska, Brazil i Njemačka.

Hrvatska može biti izuzetno zadovoljna Fifinim kriterijem za određivanje jakosnih skupina, jer je svrstana u drugu jakosnu skupinu. Hrvatska je bubnju "broj 3", zajedno sa Češkom, Nizozemskom, Poljskom, Portugalom, Švedskom, Švicarskom i Ukrajinom. To znači da nam te reprezentacije ne mogu biti protivnici u natjecanju po skupinama na SP 2006.

U drugom bubnju nalaze Australija, Angola, Gana, Obala Bjelokosti, Togo, Tunis, Ekvador i Paragvaj, a u četvrtom Iran, Japan, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Kostarika, Trinidad i Tobago te SAD.

Srbija i Crna Gora je najgore prošla. Ona se nalazi u posebnom bubnju, a to znači da će prilikom ždrijeba vjerojatno završiti u skupini gdje će biti Brazil ili Argentina, jer niti u jednoj skupini ne mogu biti tri reprezentacije iz Europe.

Ako nam je dozvoljeno maštati o najpovoljnijem ždrijebu, onda bi većina nogometnih navijača u Hrvatskoj poželjela da iz prvog bubnja dobijemo Meksiko. Poželjni protivnici iz drugog bubnja su Australija, Angola i Togo, a iz četvrtog bubnja to bi bili Iran, Saudijska Arabija te Trinidad i Tobago.

Ždrijeb skupina SP-a održat će se u petak, 9. prosinca, u Leipzigu, a 32 reprezentacije bit će podijeljene u osam skupina.

PRVI BUBANJ: Argentina, Engleska, Italija, Francuska, Meksiko, Španjolska, Brazil, Njemačka.

DRUGI BUBANJ: Australija, Angola, Gana, Obala Bjelokosti, Togo, Tunis, Ekvador, Paragvaj.

TREĆI BUBANJ: Hrvatska, Češka, Nizozemska, Poljska, Portugal, Švedska, Švicarska, Ukrajina.

ČETVRTI BUBANJ: Iran, Japan, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Kostarika, Trinidad i Tobago, SAD.

POSEBAN BUBANJ: Srbija i Crna Gora

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙