FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nasilje u Australiji: poziv na smirivanje nakon požara u crkvi

SYDNEY, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici kršćanskih imuslimanskih vjerskih zajednica u Australiji pozvali su u srijedu namir i jedinstvo u Australiji nakon što su vlasti kao "sumnjiv"ocijenile požar izbio u crkvi u južnom predgrađu Sydneyja kojegpotresaju rasistički nemiri od nedjelje.
SYDNEY, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici kršćanskih i muslimanskih vjerskih zajednica u Australiji pozvali su u srijedu na mir i jedinstvo u Australiji nakon što su vlasti kao "sumnjiv" ocijenile požar izbio u crkvi u južnom predgrađu Sydneyja kojeg potresaju rasistički nemiri od nedjelje.

"Posebna pozornost posvetit će se vjerskim objektima", izjavio je novinarima premijer Novog Južnog Walesa Morris Iemma, dan nakon pojačanog policijskog prisustva u osjetljivim područjima. "Jutros sam bio u kontaktu s policijom koja požar smatra sumnjivim", dodao je Iemma.

Vatra je izbila u zoru u prostorima Ujedinjene crkve u četvrti Auburn, u blizini islamskog kulturnog centra.

Lokalni mediji ustanovili su i slomljeno staklo i krađe prethodnog dana u nekoliko crkava, posebice u susjednom predgrađu Macquarie Fields.

Sukobi su počeli u nedjelju na plaži u Cronulli, 30 km južno od Sydneyja, gdje je 5000 osoba prosvjedovalo protiv agresije mladih iz predgrađa na dvojicu dobrovoljnih spasioca početkom prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙