FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija smirila nerede na sydneyskim plažama

SYDNEY, 14. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Velikom policijskomoperacijom vraćen je mir u sydneyska predgrađa nakon dviju noći rasnihnereda, a policija u srijedu poziva lokalne čelnike da joj pomognusmiriti napetosti.
SYDNEY, 14. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Velikom policijskom operacijom vraćen je mir u sydneyska predgrađa nakon dviju noći rasnih nereda, a policija u srijedu poziva lokalne čelnike da joj pomognu smiriti napetosti.

Nakon niza izoliranih incidenata u kojima je, između ostaloga, četvero mladih bejzbolskom palicom pretuklo jednoga muškarca, na policijskim su blokadama provjereni deseci automobila i uhićeno je pet osoba.

Policija je priopćila da istražuje i požar koji je uništio jednu crkvenu dvoranu u zapadnome dijelu grada, ali zasad se ne zna ima li taj požar veze s rasnim neredima što su trajali u nedjelju i ponedjeljak na plažama Cronulli i Maroubri.

Pomoćnik zapovjednika policije Mark Goodwin rekao je kako je pojačana policijska nazočnost osigurala mir protekle noći, a nastavit će se kako bi se spriječilo ponavljanje nasilja.

"Šokiran sam i zgrožen tim nasiljem nekih pojedinaca", rekao je Goodwin i dodao: "Pozivam čelnike lokalnih zajednica na nastavak dijaloga kako bi se smirila agresija koja sada prevladava".

Rasno je nasilje izbilo na sydneyskoj plaži Cronulla u nedjelju: pet tisuća ljudi izvikivalo je rasističke parole i napalo mlade bliskoistočnoga podrijetla.

Pijani mladići umotani u australske zastave tvrdili su da brane svoju plažu jer su napadnuti spasioci, a oni vjeruju da su napadači podrijetlom iz Libanona.

Policija je objavila da su nasilje na Cronulli potaknuli bijeli rasisti.

Vlada australske države Novi Južni Wales sazvala je parlament kako bi policiji dao posebne ovlasti da zatvori dijelove Sydneya i u nekim područjima zabrani konzumiranje alkohola, a radi sprečavanja nereda i idući vikend.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙