FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doping - Montgomery i Gaines suspendirani na dvije godine

LAUSANNE, 13. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Američki sprinteri TimMontgomery i Chryste Gaines suspendirani su na dvije godine nakon štoje Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) potvrdio rezultate istragekoju je provela Anti-dopinška aganecija (WADA).
LAUSANNE, 13. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Američki sprinteri Tim Montgomery i Chryste Gaines suspendirani su na dvije godine nakon što je Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) potvrdio rezultate istrage koju je provela Anti-dopinška aganecija (WADA).

Bivšem svjetskom rekorderu na 100 metara i bivšoj olimpijskoj pobjednica u štafeti 4x100 nisu pronađeni tragovi nedozvoljenih stimulansa, no optužba se temeljila na dokumentima koji su pronađeni u policijskoj istrazi u laboratoriju tvrtke Bay Area Laboratory Cooperative (BALCO). Laboratorij BALCO našao se u središtu dopinškog skandala u SAD jer ga je redovito posjećivalo 30 poznatih sportaša koji su u njemu uzimali nedozvoljena sredstva kako bi poboljšali svoje fizičke sposobnosti. Većinom se radi o igračima američkog nogometa i bejzbola, ali zbog posjeta BALCO-u kažnjeni su i američka sprinterica Kelli White, dvostruka svjetska prvakinja u sprintu, te Britanac Dwain Chambers, europski prvak na 100 metara, a sada i Montgomery, te Gaines. Osnivač BALCO-a, laboratorija u kojem je razvijen zabranjeni steroid THG, Victor Conte, osuđen je na osam mjeseci zatvora, od toga će četiri provesti iza rešetaka, a četiri u kućnom pritvoru.

Osim dvogodišnje suspenzije Montgomeryu će biti brisani svi rezultati koje je ostvario od ožujka 2001, dok će njegovoj sunarodnjakinji biti brisani rezultati ostvareni nakon studenog 2003. godine.

"Nakon ovakve odluke suda sve sam bliži odlasku u mirovinu," kazao je šokirani Montgomery, dok je njegov trener Steve Riddick bio razočaran što je presuda donesena na osnovu svjedočenja Victora Contea.

"Cijeli proces nema nikakvog smisla. Tim nikada nije bio pozitivan na dopinškom testu, a ipak je kažnjen," ljutio se Riddick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙