FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doping - Xavier najavio žalbu

LONDON, 29. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Branič portugalskenogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Middlesbrougha,Abel Xavier (33) najavio je žalbu na odluku UEFA-e, koja ga je zbogpozitivnog nalaz na dopinškoj kontroli suspendirala na 18 mjeseci.
LONDON, 29. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Branič portugalske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Middlesbrougha, Abel Xavier (33) najavio je žalbu na odluku UEFA-e, koja ga je zbog pozitivnog nalaz na dopinškoj kontroli suspendirala na 18 mjeseci.

Xavier je bio pozitivan nakon dvoboja prvog kola Kupa UEFA protiv grčkog Xanthija, a nakon što je i drugi pregled pokazao tragove steroida dianabola, UEFA ga je suspendirala

"Nikada nisam uzimao nedozvoljene stimulanse. Ne želim priznati krivnju, za nešto što nisam učinio," branio se Xavier, dodavši kako je tijekom putovanja po Americi uzeo lijek protiv virusa i koji je možda imao nedozvoljene supstance.

Xavier je rođen u Mozambiku, a nogometni put započeo je u Estreli Amadori (1990-1993). Potom je dvije sezone igrao za Benficu, a jednu u Bariju. Od 1996. do 1998. godine bio je član Real Ovieda, iduća stanica bio je PSV Eindhoven, gdje je proveo jednu sezonu, a od 1999. do 2002. igrao je u Evertonu. Dvije sezone proveo je u gradskom suparniku Liverpoolu, a zatim su uslijedile kratke avanture u Galatasarayu, Hannoveru 96 i Romi. U zadnje tri sezone odigrao je svega 20-tak službenih utakmica i karijeru je pokušao spasiti dolaskom u Middlesbrough. Za Boro je potpisao ugovor na jednu sezonu s tjednom plaćom od 25.000 funti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙