FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZOI: dopingirani sportaši ipak neće u zatvor

TORINO, 9. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Nitko od sportaša koji naZimskim olimpijskim igrama u Torinu bude uhvaćen u dopingu neće ići uzatvor, potvrdio je u četvrtak talijanski ministar sporta MarioPescante, čime je završen dugotrajni spor talijanske Vlade iMeđunarodnog olimpijskog odbora oko tumačenja kazni za dopingiranesportaše.
TORINO, 9. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Nitko od sportaša koji na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu bude uhvaćen u dopingu neće ići u zatvor, potvrdio je u četvrtak talijanski ministar sporta Mario Pescante, čime je završen dugotrajni spor talijanske Vlade i Međunarodnog olimpijskog odbora oko tumačenja kazni za dopingirane sportaše.

U Italiji je od 2000. na snazi anti-dopinški zakon kojim se u nekim težim slučajevima propisuje i kazna zatvora.Doduše, procesi traju i po više od dvije godine, a sportaši imaju pravo na dvije žalbe do pravomoćne odluke.

Talijanski zakoni će se poštovati i to nije problem, a sportaši se ne moraju bojati zatvora, kazao je Pescante, koji je dodao kako će Italija uskoro potpisati UNESCO-vu konvenciju protiv dopinga u sportu, a time će moguća kazna zatvora za olimpijce biti nemoguća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙