FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Xavier suspendiran na 18 mjeseci

LONDON, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Branič portugalskenogometne reprezentacije i engleskog premierligaša, Middlesbrougha,Abel Xavier (32) suspendiran je na 18 mjeseci zbog pozitivnog nalazana dopinškom testu.
LONDON, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Branič portugalske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša, Middlesbrougha, Abel Xavier (32) suspendiran je na 18 mjeseci zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu.

Xavier je bio pozitivan nakon dvoboja prvog kola Kupa UEFA protiv grčkog Xanthija, a nakon što je i drugi pregled pokazao tragove steroida dianabola, UEFA ga je suspendirala.

Oštra kazna UEFA-e po svemu sudeći znači i kraj karijere za igrača koji je nosio dres Benfice, Liverpoola, Evertona, Hannovera, Galatasaraya i Rome. Posljednjih sezona Xavier je igrao sve manje i sve slabije. Promijenio je niz klubova no nikako se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi. Portugalski internacionalac, koji je početkom ove sezone potpisao ugovor za "Boro" s tjednom plaćom od 25.000 funti, branio se kako je tijekom putovanja po Americi uzeo lijek protiv virusa i koji je možda imao nedozvoljene supstance.

"Nisam imao pojma da taj lijek sadrži doping - kazao je Xavier, koji je rođen u Mozambiku, a nogometni put započeo je u Estreli Amadori (1990-1993). Potom je dvije sezone igrao za Benficu, a jednu u Bariju. Od 1996. do 1998. godine bio je član Real Ovieda, iduća stanica bio je PSV Eindhoven, gdje je proveo jednu sezonu, a od 1999. do 2002. igrao je u Evertonu. Dvije sezone proveo je u gradskom suparniku Liverpoolu, a zatim su uslijedile kratke avanture u Galatasarayu, Hannoveru 96 i Romi. U zadnje tri sezone odigrao je svega 20-tak službenih utakmica i karijeru je pokušao spasiti dolaskom u Middlesbrough.

Ovo nije prvi put da je zaradio suspenziju. Prvi put karijera mu je bila pod znakom pitanja kada je na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj i Belgiji udario suca nakon poraza u polufinalu od Francuske. Bio je suspendiran na devet mjeseci, no kazna mu je naknadno smanjena na pola godine neigranja. Ovoga puta kažnjen je sa 18 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙