FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIS: nema popusta za njemačkog skijaša-trkača

HAMBURG, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Medicinska komisija Svjetskogskijaškog saveza (FIS) presudila je da njemački skijaš-trkač JensFilbrich ne dobije povlašteni tretman prilikom doping-testiranja, iakosu mu svi nalazi potvrdili da je kod njega genetski povišena razinahemoglobina u krvi.
HAMBURG, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Medicinska komisija Svjetskog skijaškog saveza (FIS) presudila je da njemački skijaš-trkač Jens Filbrich ne dobije povlašteni tretman prilikom doping-testiranja, iako su mu svi nalazi potvrdili da je kod njega genetski povišena razina hemoglobina u krvi.

Filbrich (26) je suspendiran prije pet dana na utrci Svjetskog kupa u fihnskom Kuusamu jer mu je razina hemoglobina bila 17.0, što je više od dopuštenoga.

Visoka razina hemoglobina pouzdana je indikacija krvnog dopinga, no Filbrich i Njemački skijaški savez tvrde da se radi o genetskom poremećaju.

FIS-ova komisija zaključila je kako je slučaj neuobičajen, ali i da su provedenim kontrolama utvrdili da Filbrichova razina hemoblobina ipak oscilira tijekom godine, te da je na nekim kontrolama ta razina bila sasvim normalna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙