FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doping - suspendiran Halil Mutlu

ANKARA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Trostruki olimpijski pobjednik udizanju utega, Turčin, Halil Mutlu (32) suspendiran je na dvije godinezbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli.
ANKARA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Trostruki olimpijski pobjednik u dizanju utega, Turčin, Halil Mutlu (32) suspendiran je na dvije godine zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli.

Mutlu bio je pozitivan na doping kontroli za vrijeme Europskog prvenstva, koje je održano od 17. do 24. travnja u Sofiji.

"Mutlu je na EP nastupio nedovoljno zaliječen, te je zbog toga uzimao sredstva protiv bolova. Te tablete vjerojatno u sebi imaju neka nedozvoljena sredstva, a Mutlu toga nije bio svjestan", izjavio je neimenovani izvor za dnevnik Hurriyet. Halil Mutlu je na Europskom prvenstvu u Sofiji osvojio tri zlatne medalje u kategoriji do 62 kilograma.

Mutlu je rođen 1973. godine u Bugarskoj pod imenom Huben Hubenov, a sa 16 godina seli u Tursku i uzima ime Halil Mutlu (Mutlu na turskom znači sreća). Mutlu je tijekom karijere osvojio tri olimpijska zlata, pet zlatnih medalja na svjetskim, te devet na europskim prvenstvima. Postavio je više od 20 svjetskih rekorda u kategorijama 52, 54 i 56 kilograma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙