FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIA pomaže turskom MIT-u

ANKARA, 13. prosinca 2005. (Hina) - Direktor američke obavještajneslužbe(CIA) Porter Goss, koji je u višednevnom posjetu Turskoj, obećaoje svojim domaćinima isporuku najsofisticiranijeg obavještajnogsustava "Bat Blanket", prenosi u utorak elektronsko izdanjeistanbulskog lista Hurriyet.
ANKARA, 13. prosinca 2005. (Hina) - Direktor američke obavještajne službe(CIA) Porter Goss, koji je u višednevnom posjetu Turskoj, obećao je svojim domaćinima isporuku najsofisticiranijeg obavještajnog sustava "Bat Blanket", prenosi u utorak elektronsko izdanje istanbulskog lista Hurriyet.

Novi sustav će omogućiti otkrivanje i najmanjih sumnjivih pokreta na tursko-iračkoj granici čime će se spriječiti prebacivanje militantnih pripadnika zabranjene marksističke Radničke stranke Kurdistana (PKK), koji djeluju na sjeveru Iraka, na turski teritorij.

Uz sustav "Bat Blanket", koji radi pomoću posebnih zraka, pomoć turskim i američkim obavještajcima u borbi protiv kurdskih separatista pružit će i bespilotne letjelice.

Goss kojeg je u utorak u Ankari primio i turski premijer Recep Tayyip Erdogan, obećao je i istragu oko prebacivanja i postavljanja mina unutar turskog teritorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙