FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor američkog FBI-a u Turskoj

ANKARA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Direktor američkog Federalnogistražnog ureda (FBI) Robert Mueller, koji je u četvrtak navečerdoputovao u Ankaru, počeo je čitavu seriju susreta i razgovora svisokim dužnosnicima turske administracije, prenijeli su u petakturski elektronički mediji.
ANKARA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Direktor američkog Federalnog istražnog ureda (FBI) Robert Mueller, koji je u četvrtak navečer doputovao u Ankaru, počeo je čitavu seriju susreta i razgovora s visokim dužnosnicima turske administracije, prenijeli su u petak turski elektronički mediji.

Prema turskim medijima, u žarištu razgovora Muellera i njegovih domaćina nalaze se ključna pitanja međusobne suradnje u borbi protiv međunarodnog terorizma. Nezaobilazna tema je sigurnosna situacija u Iraku koju, kako tvrde vodeći turski listovi, sve više karakteriziraju bezvlašće i anarhija.

Turska je iznimno zainteresirana da se očuva teritorijalna cjelovitost i suverenost susjednog Iraka. Službena Ankara već mjesecima zahtjeva od Washingtona da poduzme energične mjere kako bi se spriječilo ubacivanje kurdskih separatista iz Iraka u Tursku.

Turska je već nekoliko puta zaprijetila da će, ako se ne poduzmu takvi koraci, vlastitim oružanim snagama intervenirati kako bi se uništile baze terorista koji se novače iz redova zabranjene marksističke Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Vođa PKK-a Abdullah Ocalan Apo, koji je uhićen prije nekoliko godina, nalazi se u dobro čuvanom zatvoru na otoku Imrali, u Mramornom moru, gdje izdržava doživotnu zatvorsku kaznu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙