FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buncefield: Vatrogasci se nadaju gašenju požara u utorak

HEMEL HEMPSTEAD, 13. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Vatrogasci se nadajuda će u utorak ugasiti divovski požar u spremištu goriva na sjeveruLondona koji ometa rad više stotina tvrtki u ovom ključnom razdobljuprije Božića.
HEMEL HEMPSTEAD, 13. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Vatrogasci se nadaju da će u utorak ugasiti divovski požar u spremištu goriva na sjeveru Londona koji ometa rad više stotina tvrtki u ovom ključnom razdoblju prije Božića.

Policija i dalje tvrdi da je riječ o slučajnom požaru u spremištu u Buncefieldu, petom najvećem u zemlji, iako uzrok ostaje nepoznat.

"Ništa ne upućuje na namjerno podmetanje", kazao je Simon Parr, pomoćnik šefa policije Hertfordshirea, na konferenciji za tisak u utorak.

Tri rezervoara još su bila zahvaćena vatrom tijekom jutra, nakon "nepodnošljive" noći za gotovo 180 mobiliziranih vatrogasaca, rekao je Parr.

U utorak je uspješno ugašen požar u 17 rezervoara i spriječeno je njegovo širenje na sedam cisterni koje nisu zahvaćene vatrom.

U finalnoj fazi operacije trebalo bi ugasiti "najveće i najteže požare", posebice u najvećem rezervoaru koji se nalazi u središtu požara.

Spremište gori nakon eksplozije nepoznatog porijekla u nedjelju ujutro. U eksploziji je ranjeno 43 ljudi, uglavnom lakše.

Spremište kojim upravljaju tvrtke Total i Texaco nalazi se u industrijskoj zoni nedaleko grada Hemel Hempsteada i gorivom za zrakoplove opskrbljuje veće londonske aerodrome, uključujući Heathrow i Gatwick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙