FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Ugašen požar na dijelu skladišta goriva

HEMEL HEMPSTEAD, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Britanski vatrogasci uponedjeljak su priopćili da su ugasili vatru na deset od 20 spremnikau skladištu goriva u Buncefieldu, na sjeveru Londona, koje se zapalilou nedjelju nakon niza snažnih eksplozija kojima još uvijek nije poznatuzrok.
HEMEL HEMPSTEAD, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Britanski vatrogasci u ponedjeljak su priopćili da su ugasili vatru na deset od 20 spremnika u skladištu goriva u Buncefieldu, na sjeveru Londona, koje se zapalilo u nedjelju nakon niza snažnih eksplozija kojima još uvijek nije poznat uzrok.

To je rezultat trosatnog gašenja smjesom voda-pjena, rekao je glasnogovornik vatrogasaca.

Spremište gori nakon eksplozije nepoznatog porijekla u nedjelju ujutro, iza koje je ostao crni oblak koji se širi nad jugom Engleske, a u ponedjeljak je stigao do francuskih obala. U eksploziji je ranjeno 43 ljudi, uglavnom lakše.

U operaciju gašenja uključeno je 150 vatrogasaca. Oni primjenjuju tehniku "pokrivača od pjene" kojom se u plamenove usmjerava 32.000 litara vode u minuti kao i velike količine pjene za gašenje.

Spremište kojim upravljaju tvrtke Total i Texaco nalazi se u industrijskoj zoni nedaleko grada Hemel Hempsteada i gorivom za zrakoplove opskrbljuje veće londonske aerodrome, uključujući Heathrow i Gatwick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙