FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kupa porasla, otežan promet nekim cestama

KARLOVAC/ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Zbog porasta vodostaja Kupetijekom noći neke ceste u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županijisu poplavljene, a vatrogasci ispumpavaju vodu u Sisku i još nekimmjestima.
KARLOVAC/ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Zbog porasta vodostaja Kupe tijekom noći neke ceste u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji su poplavljene, a vatrogasci ispumpavaju vodu u Sisku i još nekim mjestima.

Državna cesta D 36 Karlovac - Pisarovina zatvorena je za sav promet jer je zbog izlijevanja rijeke Kupe poplavljena s pola metra vode u mjestu Rožan Bregu kod Karlovca, priopćeno je iz karlovačke Policijske uprave.

Zbog izlijevanja Mrežnice i nekoliko centimetara vode na državnoj cesti DC 42 Ogulin - Oštarije znakovi su upozorenja te se prometuje na osobnu odgovornost. Desetak je centimetara vode na jednoj strani kolnika DC 6 u Okiću kod Vojnića, ali se može proći izmjenično suhom stranom kolnika, kaže se u priopćenju.

Kupa je u Karlovcu od ponoći do jedanaest sati narasla 98 cm i iznosi 656 centimetara, a još raste po nekoliko cetimetara na sat, "ali je do 700 centimetara vodostaja, kad se proglašavaju redovite mjere obrane od poplava, još daleko", kaže Borislav Vedrina, voditelj karlovačke ispostave Hrvatskih voda.

U Karlovačkoj županiji od 27. studenog neprekidno traju uvjeti pripremnog, redovitog ili izvanrednog stanja obrane od poplave. Od 30. studenog pojedina su sela uglavnom stalno u izolaciji i tek se u subotu voda povukla s glavne prometnice u selima oko Šišljavića, a vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, uz financiranje grada Karlovca, opet opskrbljuju kruhom, brašnom, mlijekom i lijekovima najugroženije stanovnike u Karasima i Šišljaviću, rekao je danas zapovjednik JVP-a Robert Hranilović.

I u Sisačko-moslavačkoj županiji se osjećaju posljedice obilnih kiša tijekom noći. Zbog porasta vodostaja Kupe i pritoka vikend naselje u Žažini je u okruženju i pumpe stalno pumpaju vodu, ali je stanje nepromijenjeno, izvijestio je Državni centar 112.

Prometnica Komarevo - Blinja zbog izlijevanja vode u mjestu Mađari zatvorena je za sav promet. Na prometnici Petrinja - Hrvatska Kostajnica izlio se kanal Trnovac i promet se odvija uz poteškoće usporeno. Prometnica Glina - Obiljaj zatvorena je za sav promet zbog izljevanja vode u mjestu Šibine.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Sisak od jutra rade na ispumpavanju vode u Sisku i promet se u gradu normalizirao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙