FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: sve braniteljske udruge za skup potpore Gotovini

SPLIT, 9. prosinca 2005. (Hina) - Sve braniteljske udruge uSplitsko-dalmatinskoj županiji na današnjem su sastanku u Splitujednoglasno odlučile da u nedjelju na splitskoj Rivi organiziraju skuppotpore uhićenom generalu Gotovini pod nazivom "Istina, a ne laž", napoticaj kaštelanske HVIDR-e.
SPLIT, 9. prosinca 2005. (Hina) - Sve braniteljske udruge u Splitsko-dalmatinskoj županiji na današnjem su sastanku u Splitu jednoglasno odlučile da u nedjelju na splitskoj Rivi organiziraju skup potpore uhićenom generalu Gotovini pod nazivom "Istina, a ne laž", na poticaj kaštelanske HVIDR-e.

Na sastanku su bili i članovi Središnjeg stožera za obranu dostojanstva Domovinskog rata Mirka Čondića koji su također ušli u Organizacijski odbor za organiziranje nedjeljnog skupa potpore.

Nakon sastanka predsjednik kaštelanske HVIDR-e Željko Strize kazao je novinarima da je splitsko-dalmatinska Policijska uprava danas odobrila održavanje skupa potpore, ali potrebno je od grada dobiti i dozvolu za uporabu prostora odnosno Rive koju grad danas nije dao s opravdanjem da je gradonačelnik Zvonimir Puljić u Zagrebu.

Na skupu, dodao je, očekuje čak i više ljudi nego na mitingu "Svi smo mi Mirko Norac" 2001. kad je, po nekim procjenama, bilo i do 200 tisuća sudionika.

"Pozvali smo i najavili su sudjelovanje svi umirovljeni generali, a dobili smo i potvrde o dolasku predstavnika braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske i BiH", kazao je Strize, najavivši da će u glazbenom programu sudjelovati i Marko Perković Thompson.

Političari svih struja dobrodošli su gosti pa i Ivo Sanader kao predsjednik HDZ-a, ali neće im biti omogućeno da održe govor, nego će se okupljenima obratiti samo generali, predstavnici udruga i pojedini akademici, kažu organizatori.

Strize je kazao kako će se spriječiti svaka pojava bilo kakve ustaške ikonografije i bilo kakva znakovlja koje se može povezati s NDH i s fašizmom.

"Apeliram na sve, dođite samo s hrvatskim zastavama jer će svaki izgred samo štetiti generalu Gotovini i braniteljima", poručio je Strize.

Mirko Čondić je rekao kako se nedjeljnim skupom želi upozoriti da je vlast odgovorna što proteklih godina hrvatskih branitelja ima najviše na grobljima, u psihijatrijskim bolnicama te na hrvatskim i europskim sudovima.

Organizatori su istaknuli da će se skup potpore generalu Gotovini održati neovisno o tome hoće li grad izdati dozvolu za uporabu prostora ili ne. "Samo ako se prosvjedi budu događali po ulicama, ne možemo jamčiti za red i sigurnost", napomenuo je Strize.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙