FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

SPLIT - Na splitskoj Rivi održan je danas mirni skup potpore uhićenom generalu Anti Gotovini, u organizaciji braniteljskih udruga iz Splitsko - dalmatinske županije sa kojeg je upućen zahtjev Vladi i svim dužnosnicima da učine sve kako bi se pomoglo u njegovoj obrani. Na Rivi, na kojoj se prema procjenama novinara okupilo oko 70 tisuća građana i branitelja iz gotovo cijele Hrvatske i dijela BiH, isticali su se transparenti s Gotovininim fotografijama te različitim porukama poput "Generale uz tebe smo", "Mi smo Antini, nismo Stipini - Orahovica" i sličnim. Potporu generalu Gotovini zajedno su dali i pripadnici navijačkih skupina Torcide, Bad Blue Boysa i Armade. Najviše pozornosti izazvalo je obraćanje inicijatora skupa Željka Strize, predsjednika kaštelanske HVIDR-e, koji je, uz ostalo, poručio i kako se branitelji "srame ovakve vlasti i politike podilaženja svjetskim moćnicima".

ZAGREB - U organizaciji Zajednice udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Zagreba i Zagrebačke županije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je u podne mirni prosvjed potpore uhićenom generalu Anti Gotovini. Na skupu se okupilo 500-tinjak građana koji su nosili hrvatske zastave i slike generala Gotovine. Predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža pročitao je na skupu izjavu u kojoj je istaknuo kako HVIDR-a, kao i velika većina hrvatskih građana, duboko vjeruje da je postupanje prema generalu Gotovini primjer nepravde i gruba osveta onih koji se ne mire s nastankom slobodne i samosvojne hrvatske države. Od hrvatske vlasti je zatraženo da iskoristi sve pravne i političke mogućnosti kako bi se osporile sramotne i nepravedne optužbe protiv generala Gotovine i hrvatske države. Mirni skupovi potpore Anti Gotovini održani su danas i u Sisku, Puli, Vukovaru, Gospiću, Bjelovaru, Vinkovcima, Rijeci, Županji i drugdje.

ZAGREB - I ove su godine hrvatski izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo iz Beča u zagrebačku katedralu te su se tako pridružili međunarodnoj akciji njegova raznošenja. Mons. Juraj Batelja, koji je u zagrebačkoj katedrali, predvodio euharistijsko slavlje, rekao je u propovijedi koliko je važna simbolika tog svjetla, koje "hrvatski mladi vjernici pronose diljem domovine kako bi obogatili Kristovo rođenje". Pozdravio je pokrovitelja akcije u Hrvatskoj, predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa, zaželivši da Betlehemsko svjetlo, koje će biti zapaljeno i u Hrvatskome saboru, bude nadahnuće odgovornima, onima koji su na vlasti.

ZAGREB - Na treću nedjelju došašća danas se u svim hrvatskim biskupijama obilježava Nedjelja Caritasa, vrijeme u kojem razmišljamo o potrebnima, a to je još više poziv i prilika da ljudi dobre volje, posebice katolici, diljem Hrvatske daju svoj prilog za potrebne i siromašne. Nedjelja Caritasa ove se godine slavi pod geslom "Slavimo život" i s porukom da svijet u kojemu živimo bude zajednička baština, a odgovornost je sviju da ga učine ljepšim, boljim i pravednijim za sve stanovništvo. Tim povodom svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak u zajedništvu s nadbiskupom zagrebačkim i kardinalom Josipom Bozanićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙