FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klub regionalnih stranaka traži izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju

ZAGREB,13. prosinca 2005.(Hina) - Klub zastupnika regionalnih stranakau Hrvatskom saboru danas je u saborsku proceduru uputio zakonskiprijedlog kojim traži da se gornja granica za povrat troškovaputovanja na liječenje sa sadašnjih 100 kilometara smanji na 30kilometara.
ZAGREB,13. prosinca 2005.(Hina) - Klub zastupnika regionalnih stranaka u Hrvatskom saboru danas je u saborsku proceduru uputio zakonski prijedlog kojim traži da se gornja granica za povrat troškova putovanja na liječenje sa sadašnjih 100 kilometara smanji na 30 kilometara.

Zastupnici PGS-a, SBHS-a i MDS-a na današnjoj su konferenciji za novinare u Saboru ocijenili nedopustivim izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima se putni troškovi vraćaju isključivo ako je putovanje na liječenje dulje od 100 kilometara.

"Hrvatska ne može funkcionirati kao zemlja u kojoj je metropolizacija način života", kazao je Željko Pavlic (MDS), ocjenjujući da će posljedica najnovijih zakonskih izmjena biti daljnja depopulacija područja od posebne državne skrbi i otoka.

Upozorio je i da zdravstvene usluge nisu jednako dostupne svim građanima, budući da u Zagrebu postoje četiri klinička centra i niz manjih specijaliziranih klinika, dok ostala područja Hrvatske pokrivaju tri klinička centra, na koje dolazi po milijun stanovnika.

Najave iz Vlade da će se ići na osnivanje posebne zaklade za pokrivanje putnih troškova djece s posebnim potrebama regionalni zastupnici smatraju "izvrdavanjem".

I tvrdnje da Hrvatskoj treba nova zdravstvena reforma smatraju "bezočnom manipulacijom", jer se reforma zdravstva u kontinuitetu provodi od 1995., a za njenu se provedbu Hrvatska i zadužila.

"Vlada, u međuvremenu, svakodnevnim malim zahvatima smanjuje prava pacijenata", upozorio je Nikola Ivaniš (PGS), koji očekuje da će prijedlog Kluba dobiti potrebnu potporu u Saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙