FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: 'pale' izmjene Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava

ZAGREB,9. prosinca(Hina) - Vladin prijedlog da se dio poslova izdjelokruga Ministarstva zdravstva prebaci u nadležnost Ministarstvaobitelji nije danas dobio potrebnu kvalificiranu većinu od 77saborskih zastupnika.
ZAGREB,9. prosinca(Hina) - Vladin prijedlog da se dio poslova iz djelokruga Ministarstva zdravstva prebaci u nadležnost Ministarstva obitelji nije danas dobio potrebnu kvalificiranu većinu od 77 saborskih zastupnika.

Za Vladin prijedlog izmjena Zakona o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave glasovalo je 74, a protiv je bilo 29 zastupnika.

Upravni i stručni poslovi oko zaštite obitelji, posvajanja i zanemarivanja djece, narušenih bračnih odnosa, itd. do daljnjega će tako ostati u nadležnosti Ministarstva zdravstva.

Saborska većina prihvatila je novi Zakon o kemikalijama, kojim se postupanje s opasnim kemikalijama iz sustava gospodarstva ponovno vraća u sustav zdravstva.

Izmijenjen je i Zakon o vodama, po kojemu će se objediniti upravljanje vodama, a vode će se, umjesto na državne i lokalne, dijeliti na vode prvog i drugog reda.

Donesene su i izmjene Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva, temeljem kojih će se uvesti, vodni doprinos, kojega će plaćati investitori prije izdavanja građevinskih dozvola.

Postojeća slivna naknada podijelit će se na naknadu za uređenje voda i naknadu za melioracijsku odvodnju i navodnjavanje.

Sabor je dao suglasnost na Statut Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙