FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 11. prosinca

ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 11. prosinca.
ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 11. prosinca.

SPLIT - Skup potpore uhićenom generalu Anti Gotovini pod nazivom "Istina, a ne laž" na splitskoj Rivi organizira kaštelanska HVIDR-a. Organizatori najavljuju da na skupu neće govoriti političari nego umirovljeni generali, akademici i čelnici braniteljskih udruga te odvjetnici Ante Gotovine. Sa skupa će hrvatskim vlastima uputiti zahtjeve, među ostalim, da se Ante Gotovina nakon što je uhićen izruči hrvatskom pravosuđu i u Hrvatskoj očituje o krivnji, a ne Haaškom sudu. Organizatori su rekli da su dolazak na splitski skup potvrdili branitelji iz gotovo cijele Hrvatske (12 sati).

ZAGREB - Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba će u isto vrijeme na Trgu bana Jelačića održati skup potpore uhićenom generalu Anti Gotovini. Na skupu neće biti govornika. Organizatori su pozvali sudionike skupa da ne ističu obilježja koja nisu u duhu Republike Hrvatske niti Domovinskog rata (12 sati).

Skupovi potpore generalu Gotovini održat će se, prema najavama, i u brojnim drugim gradovima.

OPATIJA - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati će održati konferenciju za novinare na temu "HNS - lider liberalno građanske orijentacije" i izvijestiti o seminaru održanom u Opatiji u suradnji s VVD-om, nizozemskom liberalnom strankom, partnerom HNS-a (Hotel Milenij, 11,30 sati).

ZAGREB - Svečano misno slavlje na Nedjelju Caritasa predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a na misi u zagrebačkoj Katedrali će sudjelovati djeca i odgojitelji iz 13 katoličkih vrtića i gradskih vrtića gdje se provodi vjerski odgoj (10 sati).

ZAGREB - Fenjer s Betlehemskim svjetlom, koji je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske donijelo iz Beča, prenijet će u svečanoj povorci koja kreće ispred Paviljona na Zrinjevcu (10,45 sati) do Katedrale. Tamo će im se pridružiti pokrovitelj akcije predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te će zajedno unijeti fenjer u Katedralu i nazočiti misi (11,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne/navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙