FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: izložba radova gluhoslijepih slikara i kipara

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba"Dodir" danas se u Centru za kulturu Novi Zagreb predstavlja skupnomizložbom gluhoslijepih slikara i kipara pod nazivom "Sklad i sreća".
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba "Dodir" danas se u Centru za kulturu Novi Zagreb predstavlja skupnom izložbom gluhoslijepih slikara i kipara pod nazivom "Sklad i sreća".

Na izložbi, koja će se moći razgledati do 16. prosinca, slikarskim i kiparskim djelima predstavlja se po sedam glohoslijepih slikara i kipara.

U slikarstvu je tema jesenski pejzaž (šume, ljudske figure, aktovi), a u kiparstvu u crvenoj i bijeloj terakoti ženski akt, ciklus ljudskih glava, bajke (crkve, tvrđave, kuće), reljef.

Riječ je o novom ciklusu kreativnih radionica udruge "Dodir". Izložba se na kraju svake godine tradicionalno održava u povodu Međunarodnog dana invalida i rođendana "Dodira".

Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

U umjetničkom osvrtu u katalogu izložbe Nevenka Nekić ističe da "keramika izrađena dodirom u 'Dodiru' uistinu može stajati uz najbolje radove suvremenih umjetnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙