FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba Željka Kipkea

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji Zona večerasje otvorena izložba Željka Kipkea pod nazivom "Apokalipsa u Viadell'Istria" i predstavljen dnevnik "Od veljače do veljače".
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji Zona večeras je otvorena izložba Željka Kipkea pod nazivom "Apokalipsa u Via dell'Istria" i predstavljen dnevnik "Od veljače do veljače".

Kipkeova "Apokalipsa" je sažeta u sedam dijelova sa sedam slika, što tvori njegov najnoviji ciklus, koji su, uz spomenuti dnevnik, predstavili likovna kritičarka Leila Topić i predstavnik izdavačke kuće Durieux Nenad Popović, a o svom djelu govorio je i autor.

Željko Kipke u dnevniku zapisuje jednogodišnju kronologiju toka događaja u privatnom, umjetničkom i javnom životu.

Kako je istaknula književna kritika, Kipkeovi zapisi o susretima, putovanjima, susjedstvu i snovima čine okosnicu knjige, a pararelno je montirana i kronologija njegove umjetničke djelatnosti, snimanja, pripreme za izložbe, predavanja, doživljaji nekoliko zagrebačkih izložbi. Javni život se svodi na svjedočanstva i reakcije iz kruga kojemu, kao slikar i likovni kritičar, pripada.

Osim po svom umjetničkom djelovanju, Kipke je poznat i po nizu tekstova o autorima i fenomenima suvremene umjetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙