FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR: Generalu Gotovini priznanje junaka Domovinskog rata

KOPRIVNICA, 12. prosinca 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida iudovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) iz Koprivnice pokrenula jeinicijativu da se generalu Anti Gotovini dodijeli priznanje Junakhrvatskog Domovinskog rata, priopćeno je danas iz UBIUDR-a.
KOPRIVNICA, 12. prosinca 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) iz Koprivnice pokrenula je inicijativu da se generalu Anti Gotovini dodijeli priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata, priopćeno je danas iz UBIUDR-a.

Udruga branitelja iz Podravke poziva sve udruge proizašle iz Domovinskog rata da prihvate njihovu inicijativu, te da generalu Gotovini zajednički dodijele priznanje - Junak hrvatskog Domovinskog rata.

U priopćenju UBIUDR-a navodi se kako je "general Gotovina na Međunarodnom sudu za ratne zločine neopravdano optužen", te da je "optužnica protiv njega posve neutemeljena - u njoj nema nikakvih dokaza o njegovoj bilo kakvoj stvarnoj odgovornosti, oslanja se na neprovjerene optužbe i ne sadrži nijedan dokaz protiv hrvatskog generala".

"General Gotovina nije počinio ni zapovjedio nijedan zločin, a optužen je isključivo stoga što je bio zapovjednik u vrijeme kad je došlo do zločina! Nešto takvoga ne postoji nigdje u svijetu, jer prema toj proširenoj interpretaciji teze individualne odgovornosti, i svakog bi ministra obrane trebalo proglasiti odgovornim za zločine koje može počiniti bilo koji vojnik", navodi se u priopćenju UBIUDR-a.

Također se ističe kako je - "da apsurd bude veći - general Gotovina optužen i zbog nekoliko sati bombardiranja Knina, dok s druge strane još nije podnesena ni jedna optužnica za tromjesečno bombardiranje Vukovara!"

Udruga branitelja iz koprivničke Podravke navodi kako je "činjenica da je general Gotovina profesionalno i iznimno uspješno zapovijedao u operacijama koje su spasile Hrvatsku, ali i jedan dio Bosne i Hercegovine, i da je kao malo tko uživao ugled pravog ratnika i neupitnog autoriteta zapovjednika."

Pozivajući sve udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskog rata da prihvate njihovu inicijativu za dodjelom priznanja Junak hrvatskog Domovinskog rata generalu Anti Gotovini, UBIUDR naglašava kako je riječ o čovjeku koji je tijekom Domovinskog rata izrastao u simbol hrvatske borbe za slobodu te je jedna od najupečatljivijih legendi u novijoj hrvatskoj povijesti.

Branitelji iz koprivničke Podravke dosad su ovo priznanje dodijelili: dr. Franji Tuđmanu (posthumno), Kati Šoljić, generalu Blagi Zadri (posthumno) i Ratnoj bolnici Vukovar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙