FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborna skupština ZUHDDR-a

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Zajednica Udruga hrvatskihdragovoljaca Domovinskog rata (ZUHDDR) održala je danas u Zagrebutreću redovitu izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovnoizabran Tom Kačinari.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Zajednica Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (ZUHDDR) održala je danas u Zagrebu treću redovitu izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Tom Kačinari.

U izvješću o dosadašnjem radu Zajednice Kačinari je istaknuo program resocijalizacije hrvatskih branitelja koji se provodi već sedam godina, dodajući da kroz savjetovalište te zajednice na dan prođe i do 15 osoba. Rekao je i da je Zajednica u ime branitelja podnijela stotinjak tužbi Upravnom sudu zbog raznih oblika kršenja braniteljskih prava.

Predsjednik ZUUHDR-a je rekao da ta zajednica pruža i psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima koji su nakon razvojačenja počinili kažnjiva djela i koji služe zatvorsku kaznu u Lepoglavi i Požegi.

Udruga je aktivna u Republičkoj koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a od godine 2003. je članica Svjetske veteranske organizacije (WWF), istaknuo je među ostalim Kačinari.

Na današnjem skupu ZUHDDR-a bili su i predstavnici mnogobrojnih udruga iz Domovinskog rata te ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je poduprla rad i projekte te udruge, a iz Ureda predsjednika Republike i Hrvatskoga sabora stigli su brzojavi isprike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙