FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: okupljanje branitelja i građana na središnjem osječkom Trgu

OSIJEK,9. prosinca(Hina) - Mirnim okupljanjem na središnjem osječkomTrgu Ante Starčevića i pred zgradom osječko-baranjske Policijskeuprave, oko 200 članova udruga iz Domovinskog rata i građana Osijekadanas je izrazilo potporu uhićenom generalu Anti Gotovini te saborskomzastupniku Branimiru Glavašu, koji je danas pozvan na obavijesnirazgovor.
OSIJEK,9. prosinca(Hina) - Mirnim okupljanjem na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića i pred zgradom osječko-baranjske Policijske uprave, oko 200 članova udruga iz Domovinskog rata i građana Osijeka danas je izrazilo potporu uhićenom generalu Anti Gotovini te saborskom zastupniku Branimiru Glavašu, koji je danas pozvan na obavijesni razgovor.

Obrativši se okupljenim građanima na Trgu Ante Starčevića predsjednik osječko-baranjske Udruge dragovoljaca i veterana domovinskiog rata Šimun Bubalo kazao je kako su udruge "u teško vrijeme za hrvatske branitelje došle odati dužno poštovanje hrvatskim generalima". "Tko je sljedeći branitelj ili general koji će biti osuđen za ratni zločin, dok s druge strane četnici koji su uhićeni i razmijenjeni, svjedoče protiv branitelja", rekao je.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić rekao je kako je "zgrožen činjenicom da se ocrnjuju ljudi koji su dali sve za ovu državu", ocijenivši kako je to "sramota za hrvatski narod". Kolobarić je pozvao građane da se večeras u 20 sati još jednom mirno okupe na Trgu Ante Starčevića, kako bi ponovno izrazili potporu "hrvatskim generalima i svim braniteljima koji su u zatvorima širom Hrvatske i Haaga".

Predsjednik osječko-baranjske HVIDR-e Ivan Poplašen kazao je kako branitelji ne žele prosvjedovati, ili nekoga rušiti, ali žele poručiti da su jedinstveni.

Po završetku skupa građani su se u povorci kroz središte grada uputili prema zgradi Policijske uprave, noseći fotografije i plakate s likom Ante Gotovine, a pred zgradom PU iz povorke su se čuli povici "policija iz Zagreba ovdje nije poželjna".

Obrativši se građanima Kolobarić je kazao kako u policiji "svakog dana završi po desetak branitelja", ocijenivši to "sramotom" i "izdajom nacionalnih interesa".

"Mi jednostavno više nećemo dati da se blate naši branitelji, dragovoljci i građani ovoga grada, koji su dostojanstveno i uz velike žrtve obranili ovaj grad, istočnu Slavoniju i Hrvatsku", rekao je Kolobarić u izjavi novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙