FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnja udruga branitelja oboljelih od PTSP-a o emisiji "Latinica"

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Središnja udruga hrvatskihbranitelja oboljelih od posttraumatskoga stresnog poremećaja(SUHBOPSS) pridružila se danas prosvjedu protiv HTV-ove emisije"Latinica" Zajednici udruga branitelja liječenih od PTSP-a koji suuputili prosvjedno pismo ravnatelju HRT-a Mirku Galiću.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Središnja udruga hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskoga stresnog poremećaja (SUHBOPSS) pridružila se danas prosvjedu protiv HTV-ove emisije "Latinica" Zajednici udruga branitelja liječenih od PTSP-a koji su uputili prosvjedno pismo ravnatelju HRT-a Mirku Galiću.

"Hrvatska televizija je javnosti prezentirala pogrešnu sliku o braniteljima koji boluju od posttraumatskoga stresnog poremećaja, navodi u priopćenju predsjednik Udruge Ante Batinović dodajući kako su time nanijete još veće boli istinskim braniteljima koji su prolijevali krv i znoj za ovu zemlju.

Udruga podsjeća kako s njima glede "Latinice" kojoj je tema bila PTSP - obmana ili bolest, nitko nije kontaktirao niti ih pozvao da sudjeluju u emisiji.

Damir Vlašić iz Našica koji je nastupio u navedenoj emisiji nije član Udruge, navodi Batinović u priopćenju pitajući po kojim se kriterijima biraju gosti za tu emisiju.

Glavni tajnik Zajednice udruga branitelja liječenih od PTSP-a Tihomir Treščec u pismu koje je Zajednica prošli tjedan uputila Mirku Galiću navodi kako emisija "ne sadrži neke od bitnih činjenica koje su tijekom snimanja emisije izrečene. Izbačen je podatak da od 30000 hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata, njih 4200 ima taj status na osnovi PTSP-a.

Zajednica je od Galića zatražila integralnu verziju emisije kako bi eventualno poduzela i druge korake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙