FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanonski kršćanski zastupnik Tueni ubijen u atentatu

BEJRUT, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Libanonski kršćanski zastupnikGebrane Tueni ubijen je u ponedjeljak ujutro u eksplozijiautomobila-bombe u Mkallesu, kršćanskom predgrađu Bejruta, priopćenoje iz policijskog izvora.
BEJRUT, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Libanonski kršćanski zastupnik Gebrane Tueni ubijen je u ponedjeljak ujutro u eksploziji automobila-bombe u Mkallesu, kršćanskom predgrađu Bejruta, priopćeno je iz policijskog izvora.

Tijela 48-godišnjeg Tuenija i njegova vozača Nicolasa Floutija pronašli su spasioci. Policija je navela da je u eksploziji bilo i deset ozlijeđenih, među kojima dvoje teško.

Libanonski čelnik, Druz Walid Joumblatt, optužio je u ponedjeljak neizravno Siriju za ubojstvo libanonskog kršćanskog zastupnika Gebranea Tuenija, koji je i direktor bejrutskog dnevnika An Nahar.

Do atentata je došlo uoči sastanka Vijeća sigurnosti UN-a na kojem bi se trebalo raspravljati o izvješću šefa istražnog povjerenstva UN-a Detleva Mehlisa o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja u veljači ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙