FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon: Na sirijskoj granici otkrivena masovna grobnica

otkriveni su subotu u libanonskojdolini Bekaa, nadomak sirijske granice, izvijestio je forenzičar kojije radio na iskopavanju ostataka, a prenosi France presse.
ANJAR, Libanon , 3. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Posmrtni ostaci dvadeset osoba, među kojima je i tijelo jednog vojnika, ubijenih vjerojatno prije više od 12 godina, otkriveni su subotu u libanonskoj dolini Bekaa, nadomak sirijske granice, izvijestio je forenzičar koji je radio na iskopavanju ostataka, a prenosi France presse.

Tijela su bila položena u nekoliko zajedničkih grobnica, na padinama brežuljka u blizini sela Anjar, gdje je nekoliko godina bio smješten glavni stožer sirijske tajne službe u Libanonu, sve do odlaska njezinih pripadnika iz zemlje travnju ove godine.

Posmrtni ostaci, uglavnom kosti, pronađeni su u vrećama od jute, a prema ostacima odjeće zaključeno je da je među pogubljenima bio jedan vojnik. Forenzičar je kazao kako se kosti u zajedničkim grobnicama nalaze više od 12 godina. Nije objavio pojedinosti o uzrocima smrti.

Seljanin Anjara koji je želio ostati anoniman, za francusku je novinsku agenciju rekao kako su pogubljene osobe najčešće bili zatvorenici koji su držani u zatvoru zgrade sirijske tajne službe, a najčešće su pokapani na padinama obližnjeg brežuljka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙