FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon pozdravio suradnju Sirije u istrazi o ubojstvu Haririja

BEJRUT, 26. studenog 2005. (Hina/DPA) - Libanonski premijer FoaudSeniora u subotu je pozdravio dogovor Sirije i Ujedinjenih naroda pokojem će sirijski dužnosnici biti u Beču ispitani o ubojstvu bivšeglibanonskog premijera Rafika Haririja.
BEJRUT, 26. studenog 2005. (Hina/DPA) - Libanonski premijer Foaud Seniora u subotu je pozdravio dogovor Sirije i Ujedinjenih naroda po kojem će sirijski dužnosnici biti u Beču ispitani o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

Seniora je dogovor, koji je došao nakon višetjednog zastoja u vezi s planiranim ispitivanjem visokih sirijskih dužnosnika, opisao kao "pozitivan". "Ono što je važno je suradnja a ne mjesto ispitivanja", rekao je Seniora u izjavi.

U petak je UN potvrdio postizanje dogovora između Sirije i Detleva Mehlisa, njemačkog tužitelja koji vodi UN-ovu istragu o bombaškom napadu u kojem je u veljači u Bejrutu ubijen Hariri i još 20 osoba.

Krajnji rok za istragu o ubojstvu Haririja je 15. prosinac. Informacije o tome kada će početi ispitivanje u Beču još nisu objavljene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙