FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šamanovićev film osvojio treću nagradu na festivalu u Bratislavi

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Kratki igrani film "Od sutra"snimatelja i redatelja Vedrana Šamanovića osvojio je treću nagradu naMeđunarodnom filmskom festivalu "AZYL" u Bratislavi.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Kratki igrani film "Od sutra" snimatelja i redatelja Vedrana Šamanovića osvojio je treću nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu "AZYL" u Bratislavi.

U konkurenciji slovačkog festivala sudjelovali su kratki igrani filmovi, u trajanju pet i jednu minutu. Ove se godine festival, od 2. do 10. prosinca, održava sedmi put.

Šamanovićev film nagrađen je u konkurenciji jednominutnih filmova - formi koja od autora zahtjeva vješto korištenje ideje i dosjetke u zadanom vremenskom ograničenju.

Film prati mladića koji donosi životne odluke - od sutra prestaje pušiti, od sutra jede zdravije, od sutra pazi na kolesterol, od sutra će više čitati, a manje gledati TV, više uživati u prirodi i slušati pažljivije što mu drugi govore. Mogući sretan završetak pada u vodu na kraju filma, kada se otkriva da je riječ o - osuđeniku na smrt.

"Od sutra" već je ranije nagrađen na festivalu "TheOneMinute" u Amsterdamu, gdje je proglašen najboljim u kategoriji kratke priče.

Isti festival uvrstio ga je u selekciju najboljih filmova od osnutka festivala. Predstavljajući selekciju nazvanu Olympic One Minutes, taj nizozemski festival prikazao je "Od sutra" na brojnim projekcijama širom svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙