FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Sad: Regionalna konferencija o sudbini nestalih

SUBOTICA, 11. studenoga 2005. (Hina) - Srbija i Crna Gora (SCG) odHrvatske traži još 418 osoba, a od BiH 108 koje se još vode kaonestale, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava SCG RasimLjajić u petak na regionalnoj konferenciji o nestalim osobama u NovomSadu, i dodao da se u Hrvatskoj istražuje sudbina 2.400 nestalih uakcijama "Bljesak" i "Oluja", prenijela je agencija Beta.
SUBOTICA, 11. studenoga 2005. (Hina) - Srbija i Crna Gora (SCG) od Hrvatske traži još 418 osoba, a od BiH 108 koje se još vode kao nestale, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić u petak na regionalnoj konferenciji o nestalim osobama u Novom Sadu, i dodao da se u Hrvatskoj istražuje sudbina 2.400 nestalih u akcijama "Bljesak" i "Oluja", prenijela je agencija Beta.

Ministar Ljajić je rekao da su u SCG prema podacima Komisije za nestale osobe ekshumirana ukupno 1.462 tijela, od čega je 918 identificirano.

Iznio je također podatak da je u ratu na Kosovu nestalo 5.800 osoba, a da se kao nestali još vode 1.800 Albanaca i 750 nealbanaca.

Osmu regionalnu konferenciju o pitanjima nestalih osoba organizira Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP), sa sjedištem u Sarajevu, prenijela je Beta.

Cilj je održavanja takvih konferencija, prema riječima voditeljice Misije ICMP-a Kathryne Bomberger, da pridonesu povezivanju udruga nestalih osoba s područja BiH, SCG i Hrvatske, kako bi se kroz zajednički rad ubrzalo rješenje problema nestalih osoba.

Udrugu obitelji nestalih s prostora bivše Jugoslavije čine Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednica udruga civila stradalnika Domovinskog rata, Udruženje obitelji nestalih i nasilno odvedenih osoba - Vukovar, Udruga obitelji nestalih osoba iz Krajine i Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nestalih osoba iz SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙