FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za predsjednika osječkog HDZ-a izabran Dragan Kovačević

OSIJEK, , 19. studenog 2005. (Hina) - Na izvanrednoj izbornojskupštini osječkog Odbora Hrvatske demokratske zajednice večeras je zapredsjednika izabran dr. Dragan Kovačević, dosadašnji povjerenik HDZ-aza grad Osijek, čime je kako je istaknuto, završena konsolidacijaHDZ-a u Osijeku nakon raskola u travnju ove godine.
OSIJEK, , 19. studenog 2005. (Hina) - Na izvanrednoj izbornoj skupštini osječkog Odbora Hrvatske demokratske zajednice večeras je za predsjednika izabran dr. Dragan Kovačević, dosadašnji povjerenik HDZ-a za grad Osijek, čime je kako je istaknuto, završena konsolidacija HDZ-a u Osijeku nakon raskola u travnju ove godine.

"Iza nas je vrijeme u kojem smo i slabije prošli na lokalnim izborima i konsolidirali svoje redove nakon što je određeni broj članstva uoči izbora, očito iz neznanja prešao u Udrugu Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje" , kazao je Kovačević. Dodao je kako i "večerašnji veličanstveni skup govori da je HDZ-e ponovno najjača snaga u gradu Osijeku "podsjetivši da je upravo u Osijeku prije 16. godina (18. studenoga) osnovan prvi odbor HDZ-a u Hrvatskoj.

Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks je za Udrugu građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje čiji je predsjednik Branimir Glavaš rekao da je "virus koji je na svu sreću neutraliziran i nije se uspio proširiti na ostale slavonske županije".

Upravo "taj virus je razlog večerašnje izvanredne izborne skupštine HDZ-a" kazao je Šeks, dodavši kako "sve ima svoje dobre i loše strane, a u ovom slučaju je dobro što se HDZ-e konsolidirao i postao još snažniji".

Član Predsjedništva Petar Čobanković, istaknuo je kako Vlada Republike Hrvatske vodi politiku ravnopravnog razvijanja svih svojih krajeva. Istina, dodao je da su upravo Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija u težoj situaciji i stoga je ovdje pomoć i potrebna. Izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska demokratska zajednica u Osijeku ponovno "konsolidirana a to će se uskoro dogoditi i u cijeloj Županiji".

Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Tomislav Ivić, izrazio je također zadovoljstvo što je večerašnjom izbornom skupštinom postalo jasno da je "HDZ okrenut budućnosti, demokratičnosti" i kako je rekao "nema više bahatosti, niti potčinjenosti jednom čovjeku ili grupi ljudi".

Na izvanrednoj izbornoj skupštini HDZ-a Osijeka, koja je održana u Hotelu Waldinger, bio je nazočan i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak i ministar obrane Berislav Rončević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙