FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski novinar novi član Press centra za okoliš Hrvatske

OSIJEK, 6. prosinca 2005. (Hina) Press centar za okoliš Hrvatskeosnovan prije godinu dana sa sjedištem u Osijeku održao je danas prvuredovnu godišnju skupštinu na kojoj je za novog člana primljen MihajloMaričić, novinar Eko foruma iz Beograda.
OSIJEK, 6. prosinca 2005. (Hina) Press centar za okoliš Hrvatske osnovan prije godinu dana sa sjedištem u Osijeku održao je danas prvu redovnu godišnju skupštinu na kojoj je za novog člana primljen Mihajlo Maričić, novinar Eko foruma iz Beograda.

Primanjem Maričića počelo je ostvarivanje programa prerastanja Press centra za okoliš Hrvatske u Press centar za okoliš jugoistočne Europe kao dio projekta Regionalnog centra za zaštitu prirode srednje i istočne Europe čije je sjedište u Budimpešti.

U priopćenju za medije Press centra za okoliš Hrvatske posebno važnim je ocijenjeno organiziranje prvog Međunarodnog foruma okolišnih novinara koji je Press centar održao u Požegi u rujnu mjesecu ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša. Na Forumu je sudjelovao i predsjednik Međunarodne federacije okolišnih novinara Michael Schweres iz Pariza, čiji je član i Press centar za okoliš Hrvatske.

Na današnjoj godišnjoj skupštini istaknuto je kako teme vezane uz zaštitu okoliša još nisu našle pravo mjesto u medijima, te da se "općenito može reći da se informiranje svodi na incidentne situacije ugroze prirode i čovjeka, a da nedostaje istraživačko novinarstvo".

Zbog učestale ugroze prirode, biljnog i životinjskog svijeta te posebno voda u koje brojne tvrtke "nedozvoljeno ispuštaju opasni otpad zaključak je Press centra za okoliš Hrvatske da se u dogovoru s ministricom pravosuđa Vesnom Škare-Ožbolt pokrene osnivanje pravosudnog povjerenstva za praćenje i sankcioniranje onih koji ugrožavaju okoliš".

Istaknuto je kako je posebno važno uoči ulaska Hrvatske u EU pokloniti najveću pozornost upravo zaštiti okoliša i prirode. U programu rada za 2006. između ostalog predstoji realizacija Dunavske deklaracije koju je Press centar za okoliš Hrvatske potpisao ove godine s ekološkim udrugama iz Hrvatske i Srbije i Crne Gore te sa športskim ribičima u vezi sa zaštitom srednjeg toka Dunava, istaknuo je u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙