FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na splitskoj rivi govorit će generali i odvjetnici generala Gotovine

SPLIT, 10. prosinca 2005. (Hina) - Na splitskoj rivi na skupu potporegeneralu Gotovini pod nazivom 'Istina, a ne laž' neće biti nikakvihpolitičkih govora, govorit će umirovljeni generali, odvjetnicigenerala Gotovine i domaćini, rečeno je na današnjoj konferenciji zanovinare Organizacijskog odbora svih udruga branitelja s područjaSplitsko-dalmatinske županije koji organiziraju skup.
SPLIT, 10. prosinca 2005. (Hina) - Na splitskoj rivi na skupu potpore generalu Gotovini pod nazivom 'Istina, a ne laž' neće biti nikakvih političkih govora, govorit će umirovljeni generali, odvjetnici generala Gotovine i domaćini, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Organizacijskog odbora svih udruga branitelja s područja Splitsko-dalmatinske županije koji organiziraju skup.

Najavili su da će na skupu nazočiti i splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, a pozvan je i župan Ante Sanader, koji se, prema riječima organizatora, mogu pozdravom obratiti s razine svojih funkcija, ali ne kao političari.

Predsjednik Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Mirko Čondić kazao je da skup na splitskoj rivi ima cilj pokazati cijelom svijetu mirno i dostojanstveno što branitelji misle o optužnici i uhićenju generala Gotovine i drugih hrvatskih generala.

I Čondić i Strize ponovo su uputili poziv svim sudionicima sutrašnjeg skupa da ne nose nikakva obilježja nacizma, fašizma, komunizma ili ustaštva. To samo može škoditi braniteljima i Anti Gotovini, poručili su.

Prema njihovim riječima dolazak na sutrašnji skup potpore na splitskoj rivi potvrdili su branitelji iz gotovo cijele Hrvatske koji će autobusima doći iz Siska, Zagreba, Vukovara, Like, Dubrovnika, Mostara...

Organizacijski odbor, kazali su Strize i Čondić, odustao je u službenom dijelu skupa od bilo kakve glazbe jer smatraju da to nije primjereno trenutku. Prema njihovim riječima to je pravi razlog što Thompson neće pjevati, ali, najavili su da će Thompson sudjelovati na skupu i obratiti se okupljenima.

Izrazili su očekivanje da će se na skupu potpore generalu Gotovini okupiti više sudionika nego na skupu 2001. za Mirka Norca.

Skup će uz redare osiguravati i 200 branitelja.

Organizacijski odbor je također odustao od postavljanja video zidova jer se po danu ne vide, ali će istupi Ive Sanadera i drugih na skupu potpore Norcu 2001. biti emitirani kako bi se vidjelo, kako su kazali, što su govorili onda, a kako se ponašaju danas.

Naveli su da su sudjelovanje na skupu potvrdili pripadnici Torcide i BBB-a koji sutra neće biti rivali nego će zajedno kao i 1990. biti jedinstveni i dati potporu generalu Gotovini.

Za održavanje skupa policija je dala dozvolu kao i grad Split za korištenje javnog prostora.

Policija je danas objavila priopćenje da će sutra regulirati promet dijelom gradskog središta. Pozvala je da se svi autobusi koji stignu u Split parkiraju kod poljudskog stadiona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙