FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP dobio potvrdu o uhićenju Gotovine, ali ne želi govoriti o detaljima

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - MUP je danas putem uobičajenepolicijske suradnje dobio službenu obavijest o uhićenju odbjegloggenerala Ante Gotovine, no o pojedinostima uhićenja nisu željeli ništagovoriti.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - MUP je danas putem uobičajene policijske suradnje dobio službenu obavijest o uhićenju odbjeglog generala Ante Gotovine, no o pojedinostima uhićenja nisu željeli ništa govoriti.

U MUP-u se nije mogao dobiti ni odgovor na pitanje jesu li hrvatske službe sudjelovale u uhićenju generala Gotovine, koji je u bijegu od srpnja 2001., kad je optužen za zločine počinjene tijekom operacije "Oluje" i nakon nje.

"MUP je svih ovih godina provjeravao razne obavijesti o njegovu kretanju u inozemstvu i zemlji, a sva mjesta koja su se odnosila na inozemstvo bila su provjeravana u suradnji sa službama tih zemalja, no te provjere nisu dale nikakva rezultata", rekao je za Hinu glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Dodao je da MUP ne može iznositi nikave pojedinosti niti komentirati okolnosti uhićenja.

Gotovina je, prenose španjolski mediji, uhićen jučer dok je večerao u restaurantu hotela "Bitacora" na jugu Tenerifea. Imao je lažnu hrvatsku putovnicu na ime Kristijan Horvat.

Od kada ga je Haaški sud 2001. optužio za ratne zločine počinjene u "Oluji" 1995., mediji su navodili razna mjesta na kojima se Gotovina skriva. Pisalo se tako da se krije kod franjevaca u Hercegovini, kod hrvatskih iseljenika u kanadskom gradu Norwallu, da je viđen u Kijevu, zadarskoj okolici, franjevačkom samostanu na Visu te kod Bosanskog Grahova.

MUP je pismenu obavijest o Gotovininu uhićenju dobio putem uobičajene policijske suradnje, kazao je Mehun.

Na upit kako će policija postupiti ako se organiziraju prosvjedi zbog uhićenja Ante Gotovine, Mehun je rekao da MUP nije poduzeo niti ima razloga poduzimati nikakve dodatne mjere. "Ako javni red i mir budu prekršeni, organizator će snositi zakonom predviđene sankcije", kazao je Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙