FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY odbio zahtjev da Strugar operira kukove u Podgorici

DEN HAAG, 9. prosinca 2005. (Hina) - Haški sud (ICTY) odbio je zahtjevobrane umirovljenog generala JNA Pavla Strugara, pravomoćno osuđenogna osam godina zatvora zbog granatiranja Dubrovnika 1991., da mu seodobri odlazak u Podgoricu na operaciju ugradnje umjetnih kukova ivišemjesečnu rehabilitaciju.
DEN HAAG, 9. prosinca 2005. (Hina) - Haški sud (ICTY) odbio je zahtjev obrane umirovljenog generala JNA Pavla Strugara, pravomoćno osuđenog na osam godina zatvora zbog granatiranja Dubrovnika 1991., da mu se odobri odlazak u Podgoricu na operaciju ugradnje umjetnih kukova i višemjesečnu rehabilitaciju.

U zahtjevu podnesenom 14. studenoga, branitelji 75-godišnjeg Strugara su naveli kako je zbog uspješnosti zahvata nužno da operacija bude obavljena u Kliničkom centru u Podgorici a rehabilitacija u centru "Dr. Simo Milošević" u Igalu na crnogorskoj obali.

Obrana je također zatražila da se Strugaru četveromjesečni boravak na rehabilitaciji uračuna pod izdržavanje kazne.

Tužiteljstvo se nije protivilo prijedlogu obrane, izuzev zahtjeva za uračunavanje rehabilitacije u kaznu.

Žalbeno vijeće ICTY-a pod predsjedavanjem suca Fausta Pocara, odbacilo je zahtjev obrane u cijelosti navodeći kako izdržavanje kazne na medicinskoj rehabilitaciji nema uporišta u važećim propisima te kako obrana nije pokazala da se operacija kukova i potrebna rehabilitacija ne mogu provesti u medicinskim institucijama u Nizozemskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙