FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: zahtjev za suđenjem za počinjene ratne zločine

VUKOVAR, 9. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik vukovarskoga Gradskogvijeća Nikola Toth uputio je danas Glavnom državnom odvjetništvu iOpćinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru pismo u kojem na osnovizaključka s prošle sjednice Vijeća traži od tih sudskih tijela da"aktualiziraju i procesuiraju ratne zločine počinjene u Vukovaru1991.".
VUKOVAR, 9. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Nikola Toth uputio je danas Glavnom državnom odvjetništvu i Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru pismo u kojem na osnovi zaključka s prošle sjednice Vijeća traži od tih sudskih tijela da "aktualiziraju i procesuiraju ratne zločine počinjene u Vukovaru 1991.".

Gradsko je vijeće odluku da se od tih sudskih tijela zatraži da aktualiziraju i procesuiraju ratne zločine počinjene u Vukovaru u srpskoj agresiji i okupaciji toga grada 1991. donijelo većinom glasova na sjednici održanoj u početku tjedna.

Povod za takvu odluku, o kojoj nisu htjeli glasovati vijećnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), bila je rasprava koja je započela kad je nezavisni vijećnik Pilip Karaula optužio vijećnika SDSS-a Željka Bulića da je sudjelovao u agresiji na Vukovar 1991.

Članovima Gradskog vijeća Karaula je tada pokazao i fotografiju Željka Bulića odjevena u odoru srpskih postrojba, snimljenu u jesen 1991. nakon pada vukovarske gradske četvrti Lužca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙