FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno pokrenuto pitanje nestalih u ratu

BEJRUT, 9. prosinca 2005. (Hina) - Zahvaljujući dvjema skupnimgrobnicama otkrivenima prošlog vikenda u blizini Anjara, nedalekojednog sirijskog stožera, u kojima je nađeno 30 tijela, na inicijativuudruga za podršku roditeljima nestalih, ponovno je otvoren dosje17.000 nestalih tijekom civilnog rata, koji je trajao od 1975. do1990. godine.
BEJRUT, 9. prosinca 2005. (Hina) - Zahvaljujući dvjema skupnim grobnicama otkrivenima prošlog vikenda u blizini Anjara, nedaleko jednog sirijskog stožera, u kojima je nađeno 30 tijela, na inicijativu udruga za podršku roditeljima nestalih, ponovno je otvoren dosje 17.000 nestalih tijekom civilnog rata, koji je trajao od 1975. do 1990. godine.

Predstavnci tih udruga održali su konferenciju za novinare na kojoj su pozvali vlasti da "otvore sve poznate grobnice čija im je lokacija poznata".

Waddad Helwani, predsjednica jedne od spomenutih udruga navodi kako je službena komisija na čelu s jednim ministrom 2000. zaključila "kako postoji veći broj skupnih grobnica u raznim područjima Libanona" no nije naredila da se iste pronađu i otkopaju. Udruge su mišljenja kako postoji 35 poznatih lokacija na kojima se nalaze grobnice.

"Sada kada je država počela iskapati grobnice na području Anjara i predgrađu Bejruta, gdje je u neposrednoj blizini ministarstva obrane pronađeno desetak tijela, tražimo da se pokrene potraga za skupinim grobnicama i na drugim lokacijama", istaknula je Helwani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙