FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana Siriji: "prijeđite s riječi na djela"

BEJRUT, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU zavanjsku politiku Javier Solana potvrdio je u petak, tijekom posjeteBejrutu, čvrstu potporu Unije Libanonu dok je za Siriju ocijenio da"mora prijeći s riječi na djela" i surađivati s Ujedinjenim narodima.
BEJRUT, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Javier Solana potvrdio je u petak, tijekom posjete Bejrutu, čvrstu potporu Unije Libanonu dok je za Siriju ocijenio da "mora prijeći s riječi na djela" i surađivati s Ujedinjenim narodima.

"Nije više vrijeme za riječi, treba prijeći na djela", kazao je Solana po dolasku u zračnu luku. Ta izjava visokog dužnosnika EU je, naime, odgovor na govor sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koji je u četvrtak poručio da je spreman surađivati s UN-om u istrazi oko atentata na bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

Solana je, nakon razgovora s libanonskim premijerom Fouadom Siniorom, također ocijenio da se "ne može razumjeti kako Sirija, zbog volje libanonskih čelnika da održe stabilnost i nezavisnost svoje zemlje, može Libanon optužiti za zavjeru".

"To nema veze s istinom", poručio je Solana.

Assad je, naime, Sinioru nazvao "robom Zapada" sa zlim namjerama prema Siriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙