FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Šošićeva knjiga "Tuđmanova bilanca"

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - U prigodi sjećanja na šestuobljetnicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana danas jeu Matici hrvatskoj predstavljena knjiga Hrvoja Šošića "Tuđmanovabilanca - Nezavisne republike Hrvatske 15. 1. 1992. - 10. 12. 1999." okojoj je uz autora govorio ekonomist Vlatko Mićković.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - U prigodi sjećanja na šestu obljetnicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana danas je u Matici hrvatskoj predstavljena knjiga Hrvoja Šošića "Tuđmanova bilanca - Nezavisne republike Hrvatske 15. 1. 1992. - 10. 12. 1999." o kojoj je uz autora govorio ekonomist Vlatko Mićković.

Govoreći o prešućivanju hrvatskih velikana, Šošić je podsjetio kako je i sam robijao, uz ino, i za Maticu hrvatsku u kojoj danas, kako je rekao, ne može dobiti hrvatski grb ili zastavu.

Tuđman je nakon stvaranja HDZ-a odmah ukinuo smrtnu kaznu, rekao je, dodavši kako su komunističke vlasti za razliku od toga odmah strijeljale, vješale i lovile mirne ljude koji se nisu povlačili prema Bleiburgu. Ubijali su Hrvate po ulicama i stanovima, od Australije do Njemačke i SAD-a, rekao je.

Komunisti su Hrvatsku pretvorili u logore, mučilišta i kazamate, napomenuo je Šošić, dodavši kako je predsjednik Tuđman dolaskom na vlast odmah oslobodio sve političke zatvorenike.

Mićković je ocijenio kako se danas prešućuju informacije o "hrvatskom gospodarskom čudu" stvorenom u vrijeme Tuđmanove vlasti.

Godine 1992. cjelokupni nacionalni proizvod (CNP) iznosio je 8 milijarda dolara, a 1999. više od 20 milijardi, rekao je, dodavši kako to znači da nam je prosječna stopa rasta za to razdoblje bila veća od 14 posto.

Knjiga "Tuđmanova bilanca - Nezavisne republike Hrvatske 15. 1. 1992. - 10. 12. 1999." (200 str.) objavila je Hrvatska udruga sudionika Bleiburga i Hrvatskih križnih putova, a svojevrsni je sažetak ranije objavljenih Šošićevih radova o političkim postignućima Franje Tuđmana.

Političar i gospodarstvenik Hrvoje Šošić (Osijek, 1928.) bio je dugogodišnji politički zatvorenik te borac za samostalnu Hrvatsku. Objavio je više knjiga, uz ine, i "Hrvatski politički leksikon".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙