FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Stjepana Šešelja "Nepoćudne komedije"

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Knjiga Stjepana Šešelja "Nepoćudnekomedije", u kojoj su objavljene radiodrame "Suseda prek puta", "Gosts Harvarda" i "Upis", predstavljena je večeras u Hrvatskoj kulturnojzakladi u Zagrebu.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Knjiga Stjepana Šešelja "Nepoćudne komedije", u kojoj su objavljene radiodrame "Suseda prek puta", "Gost s Harvarda" i "Upis", predstavljena je večeras u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.

O Šešeljevim dramama trebao je govoriti kazališni kritičar Igor Mrduljaš, koji zbog bolesti nije bio nazočan predstavljanju. Njegov tekst pročitao je dramski umjetnik Branko Smiljanić.

Mrduljaš je podsjetio kako Šešeljeve drame govore o vremenu kada su nas, kako je rekao, vlastodršci držali na oko i uhu.

"Komedije mu se odlikuju sočno pisanim dijalozima, s komičnim situacijama i zapletima", ocijenio je dodavši kako, osim toga, "imaju gotovo dokumentarnu vrijednost".

Šešelj je napomenuo da ove radiokomedije ispituju mogućnosti života otrgnuta smislu, dobroti, vjeri i ljubavi. "Bilo je to doba u kojem se eksperimentiralo za vrijeme koje dolazi", rekao je.

Knjigu "Nepoćudne komedije" (71 str.) objavio je u svojoj knjižnici Djela hrvatskih književnika zagrebački nakladnik Hrvatska kulturna zaklada - Hrvatsko slovo.

Pogovor radiokomedijama napisao je urednik knjige Igor Mrduljaš.

Stjepan Šešelj (1947.) rođen je u Podgradini kod Opuzena. Piše pjesme i drame za radio, kazalište i televiziju. Objavio je više knjiga, a među inima i zbirku radiodrama "Pogani Narentini".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙