FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga novela A. Majetića "More bačeno u nebo"

ZAGREB, 29. studenoga 2005. (Hina) - "More bačeno u nebo", knjiganovela pjesnika, prozaika i dramskoga pisca Alojza Majetića,predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika.
ZAGREB, 29. studenoga 2005. (Hina) - "More bačeno u nebo", knjiga novela pjesnika, prozaika i dramskoga pisca Alojza Majetića, predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika.

Majetićeva knjiga novela panorama je svih mogućih vidova hrvatske kratke priče, od proze u trapericama i lirskih priča do fantastičnih priča kojima autor podsjeća da tom književnom žanru treba poticaj, rekla je na predstavljanju Lada Žigo.

Ona smatra da bi mlađi hrvatski autori, iako često misle da uvode velike novine u književnost, uzor mogli pronaći u Majetiću koji je još prije 30-ak godina bio promotor jezične razigranosti u žargonskoj poeziji i prozi u trapericama.

Alojz Majetić (Rijeka, 1938.) radio je kao korektor, novinar, samostalni književnik i urednik. Među ostalim, objavio je devet knjiga pjesama i četiri romana.

Branimir Bošnjak, koji je 2002. priredio izbor iz Majetićeve poezije u knjizi "Daljinsko upravljanje", ocijenio je da on u svojim novelama efektno koristi moć pripovjedača koji je u središtu duhovite poante i uvijek u sudioništvu s čitateljem. Dodao je da njegova kratka proza nudi matricu zgusnutog romana.

Majetić živi u Zagrebu, većinu godine provodi na Susku. Piše internetski dnevnik - blog i radi na novom romanu.

Izdavač zbirke je zagrebačka nakladna kuća "Altagama", a novele je na promociji čitao Goran Grgić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙