FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana poljoprivredno-obrtnička braniteljska zadruga "Razvitak"

SISAK, 23. studenog 2005. (Hina) - Članovi Udruge dragovoljaca iveterana Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije danas su u Siskuosnovali Poljoprivredno-obrtničku zadrugu hrvatskih branitelja"Razvitak" za proizvodnju u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu iobrtništvu.
SISAK, 23. studenog 2005. (Hina) - Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije danas su u Sisku osnovali Poljoprivredno-obrtničku zadrugu hrvatskih branitelja "Razvitak" za proizvodnju u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i obrtništvu.

Predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje braniteljske zadruge Željko Kardaš istaknuo je da su se hrvatski branitelji u Sisačko-moslavačkoj županiji organizirali kako bi preko zadruge "Razvitak" mogli proizvoditi i prodavati svoje proizvode i usluge, ostvarivati poslovne ideje i stjecati prihode za život svojih obitelji. Svojim djelovanjem u zadruzi hrvatski branitelji, po njegovim riječima, žele istaknuti kako ih vrijeđaju i ponižavaju optužbe da su neradnici, da žive od velikih povlastica i visokih mirovina te dokazati da žele živjeti od svog rada i njegovih rezultata.

Kardaš je podsjetio da je u Sisačko-moslavačkoj županiji nezaposleno više od 1200 razvojačenih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su socijalno ugroženi, i koji, iako su zaslužni za obranu suverenosti Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, u miru ne mogu zaraditi da bi prehranili svoje obitelji.

Za upravitelja Zadruge izabran je Željko Kardaš, predsjednik županijske Podružnice UDVDR-a i dopredsjednik županijske Koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙